Stond er na de Nieuwjaarsgroet nog maar weinig op je Contentkalender? Met deze 3 snelle content ideeën voor januari maak je een knallende (content)start in 2021.

1. Deel de (event)planning van het jaar

Content ideeen januari - Content kalender 2021

Wat mogen volgers – en (potentiële) klanten – verwachten van je in 2021? Waarvoor zouden ze je moeten volgen? Kun je al “teasers” geven van komende events of lanceringen? Deel het!

Want inderdaad, niet alles hoeft al “af” te zijn voor je het communiceert. Juist de kijkjes achter de schermen waarderen we op social media.

2. Maak een shareable Story template 

Makkelijk te delen Story templates als bovenstaande het goed op Instagram. Het is een slimme manier om je volgers aan het werk te zetten en je merk subtiel te promoten. Een voorbeeld hierboven ter inspiratie.

3. Haak in op ‘Blue Monday’ (18 jan)

Blue Monday: de al dan niet wetenschappelijk bewezen meest depressieve maandag van het jaar. Maak een post die inspeelt op deze january blues. Bijvoorbeeld als reisbureau met een collectie foto’s van turquoiseblauwe zee bij om bij weg te dromen (voor als we weer mogen reizen). Of een Instagram Gids met een nieuwe collectie blauwe kleding uit je webshop.

Zoals altijd met inhakers geldt: zet ze alleen in als ze echt relevant zijn. Bij The Best Social Media zie je alvast 18 geslaagde varianten van eerdere jaren.

Nog een bonustip: zorg dat je in kaart hebt welke content werkte in 2020 en welke niet. Scherp op basis daarvan verder aan. Welke blogposts leverden de meeste lezers op? Welke Instagram-posts genereerden de meest engagement? Welke kanalen droegen bij aan je bedrijfsontwikkeling? Waar liggen verbeterpunten? Onderschat je archief niet als goudmijn aan content ideeën.

Toe aan meer contentinspiratie?

 

Hopelijk helpt deze blog met 3 content ideeën je op weg in januari 2021. Toe aan nog meer inspiratie? Bekijk / lees dan:

Je contentcreatie (deels) uitbesteden?

Bekijk het aanbod van Madame MarCom.

Madame MarCom

Madame MarCom

Ondernemende zakenvrouw uit Twente, locatie-onafhankelijk inzetbaar via het wereldwijde web. Voor een eerlijke, frisse en creatieve blik op marketing en communicatie. Helpt je online meer uit jezelf en je bedrijf halen. 

Ontvang updates

+/- 1 keer per maand updates over: nieuwe blogs, video's én exclusieve acties.

Leuk dat je je hebt ingeschreven 🤩! Vanaf nu blijf jij op de hoogte van nieuwe blogs, video's en exclusieve acties. Voeg hi@madamemarcom.nl alvast toe aan je contacten om niets te missen. Tot snel!

Zet jezelf op de wachtlijst

Krijg toegang tot early bird voordeel. Je ontvangt een mail met kortingscode zodra de inschrijving opent.

Je staat op de wachtlijst 🤩! Je krijgt op 1 september een mail met een early bird kortingscode voor de MarCom Campus. Voeg hi@madamemarcom.nl alvast toe aan je contacten om niets te missen.

Content rechtstreeks in je inbox. Geen spam.

Leuk dat je je hebt ingeschreven 🤩! Vanaf nu blijf jij op de hoogte van nieuwe content en exclusieve acties. Voeg hi@madamemarcom.nl alvast toe aan je contacten om niets te missen. Tot snel!

Vind je deze blog interessant?Blijf op de hoogte!

Vind je deze blog interessant?
Blijf op de hoogte!

Schrijf je in & ontvang een handig overzicht van nieuwe content.

Dank voor je inschrijving! Je krijgt nu meldingen van nieuwe content. Voeg hi@madamemarcom.nl toe aan je contacten om niets te missen.