Online Business Tools

Handig voor je contentmarketing

Welke online tools gebruikt Madame MarCom voor haar content? The secret is out. Hieronder vind je een groeiende lijst van marketing-en communicatietools, getest door ondergetekende. Of je nog maar net begint of een ervaren bedrijfseigenaar bent, hier vind je altijd inspiratie om je online presentatie naar een volgend niveau te tillen.

Filter de tools:

Mijn brein

De meest unieke en persoonlijke ‘tool’ die je op de lijst vindt: mijn creatieve brein en meer dan 8 jaar werkervaring in marketing en communicatie! Bekijk de Online Advies-pagina voor meer informatie.

Mangools

Het technische deel van SEO, maar dan makkelijk. Juicy zelfs, volgens Mangools zelf. Mangools biedt een volledige collectie SEO-tools met een gebruiksvriendelijke interface voor een schappelijke prijs. Je kunt hier onder meer zoekwoorden vinden, ranks bekijken, backlinks zien, en websites van concurrenten analyseren. Check het op Mangools.com!

Trello

Als je idee niet op een Trello-bord staat, bestaat het dan wel? Deze Kanban-stijl lijstenmaker is een favoriete samenwerkingstool voor start-ups. Ik gebruik Trello om projecten voor klanten te beheren, voortgang van mijn eigen ondernemingen bij te houden én voor contentstrategie en -planning.

Canva

Sommige ontwerpers kijken erop neer, anderen raken er stiekem hun Adobe-software minder door aan. Canva is een gebruiksvriendelijk online ontwerpplatform voor social media-afbeeldingen, banners, posters, video’s… eigenlijk voor alles. De Pro-versie is honderd procent het geld waard als je het wekelijks gebruikt, betere stock-bestanden wilt en je geen gezeur wilt om copyright.

Answer the Public

Met deze ‘Search Listening Tool’ voor markt-, klant- en contentonderzoek ontdek je wat mensen zoekmachines vragen over specifieke onderwerpen. Voer je steekwoorden in en krijg direct inzicht. Gratis en betaald verkrijgbaar.

InShot

Mijn favoriete mobiele videobewerkingstool. Ideaal om die paar dode seconden uit je Insta-Stories te knippen of je Reels/TikTok te optimaliseren. Gebruik je ‘m maar af en toe, dan kun je prima met de gratis versie uit de voeten. Kies de Pro-versie als je meer filters en overgangen wilt en klaar bent met irritante advertenties in de app.

Epidemic Sound

Iedereen die wel eens serieus werk van videobewerking heeft gemaakt, weet hoe fijn het is als je een track vindt die perfect bij jouw beeldverhaal past. Met Epidemic Sound heb je geen zorgen over copyright-gedoe of kitsch klinkend materiaal. Puntje van verbetering: de zoekfilters. Verder is dit mijn thuisbasis voor videomuziek.

Adobe Premiere Pro

Het crasht te vaak om echt een favoriet van me te zijn, maar qua compleetheid kun je niet om deze videobewerkingssoftware heen. Let op: dit is voor gevorderde en ervaren videobewerkers. Als je maar af en toe bewerkt, kun je beter voor minder gevorderde programma’s gaan. 

Audacity

Gratis, open-source software om je audio een boost te geven. Hiermee neem ik audio voor podcasts op en voice-overs voor online trainingen. Iets om te verkennen als je zelf ook online cursussen maakt.

 

Pexels

Voor iedereen die zelf geen mediabank heeft of gewoon snelle rechtenvrije beelden voor erbij zoekt. Pexels is een van mijn favoriete bronnen voor (niet-kitscherige) stockfoto’s EN -video’s.

PS Deze pagina kan zogenaamde ‘affiliate links’ bevatten. Dat wil zeggen dat ik er een commissie voor krijg als jij via een link hier besluit een digitaal product aan te schaffen. Dat kost jou verder NIETS, en je houdt hiermee deze website in de lucht. Win-win!

Ontvang updates

+/- 1 keer per maand updates over: nieuwe blogs, video's én exclusieve acties.

Leuk dat je je hebt ingeschreven 🤩! Vanaf nu blijf jij op de hoogte van nieuwe blogs, video's en exclusieve acties. Voeg hi@madamemarcom.nl alvast toe aan je contacten om niets te missen. Tot snel!

Zet jezelf op de wachtlijst

Krijg toegang tot early bird voordeel. Je ontvangt een mail met kortingscode zodra de inschrijving opent.

Je staat op de wachtlijst 🤩! Je krijgt op 1 september een mail met een early bird kortingscode voor de MarCom Campus. Voeg hi@madamemarcom.nl alvast toe aan je contacten om niets te missen.

Content rechtstreeks in je inbox. Geen spam.

Leuk dat je je hebt ingeschreven 🤩! Vanaf nu blijf jij op de hoogte van nieuwe content en exclusieve acties. Voeg hi@madamemarcom.nl alvast toe aan je contacten om niets te missen. Tot snel!