Selecteer een pagina

’t Is een tijd wat stiller geweest op mijn persoonlijke social media. Stilzitten deed ik niet. Misschien spiekte je af en toe op mijn profiel en dacht je: “Wat is die nou aan het doen?” Vandaag geef ik een kijkje achter de schermen, en lees je welke nieuwe weg ik insla.

Eind 2019 zat de tijd bij mijn vorige werkgever erop. “Jammer dat dat afgelopen is, of niet?”, klonk het tijdens de ronde-kring-verjaardagen en diners in december. Was dat zo? Hing af van de vervolgstap.

 

Vertrouwd

Ik kon een vertrouwd pad kiezen. Weer in loondienst gaan. Verstandig en veilig. Kunnen veel mensen in mijn Twentse thuisbasis waarderen. Want: “Wat zult de leu wal niet zegn…”

Dus probeerde ik mezelf enthousiast te maken. Markeerde vacatures op Indeed.nl als ‘favoriet’. Schreef brieven en kreeg uitnodigingen. Op papier klopte alles. Zeven jaar geleden waren dat droombanen voor me. Mooi salaris? Titel die lekker klinkt op LinkedIn? Geen moeilijke antwoorden op de vraag: ‘Wat doe jij nu eigenlijk’? Zeven jaar geleden vond ik dat prima.  

Maar ik ben niet dezelfde persoon als zeven jaar geleden.

In mijn Google Drive stapelden half-afgeronde ondernemingsplannen, e-books, en motiverende quotes van ondernemers elkaar op. De reeks met ongebruikte domeinnamen groeide. Net als mijn persoonlijke perfectie-blokkades. “Ik MOET dit nog mooier maken, anders nemen mensen me niet serieus…”

Tot ik besefte dat ik één ding erger vind dan dingen niet ‘perfect’ doen.

Stilstaan. 

Niet verder kunnen. En precies dát was mijn vertrouwde pad. Veilig maar verstikkend. Het liet me vastlopen.

Ik moest MIJN weg gaan banen. 

 

Maximaal

Dus: weg vertrouwd pad. Ruim baan voor fulltime ondernemerschap. Per 9 maart 2020.

Ja, ik heb eerder freelanceklussen gedaan. On the side. Voor het eerst ga ik all-in. Maximaal risico. Maximale groei. 

“Gáát ze weer.” Yup. En zo lang ik ga, ga ik goed 😁. 

Woorden van mijn man, als nieuwste toevoeging op mijn Google Drive: “Doot wa’j wilt, want de leu kuiert toch.” 

Welkom bij MadameMarCom.nl.